Bedrijfsrestaurant Heineken
Project
In een weids, parkachtig landschap staat een brouwerij die bekendstaat om haar unieke architectonische samenhang, ontworpen door bureau Broekbakema in 1975. Bijna vijftig jaar later is het complex nog altijd imposant, maar binnenin lijkt de tijd bevroren te zijn.
Fotografie: Luc Büthker
De noodzaak om zich aan te passen aan een moderne werkstijl gaf de brouwerij het startsein voor een ingrijpende renovatie. Het bedrijfsrestaurant, dat nog een duidelijke jaren ’70 sfeer ademde, werd uitgekozen als de perfecte plek om de veranderingen in werkwijze, cultuur en structuur binnen de organisatie te introduceren.
Het interieur biedt nu een flexibel gebruik van de ruimte, met meubilair dat zich gemakkelijk aanpast aan verschillende situaties. De stapelbare stoelen en verrijdbare tafels maken het eenvoudig om grote groepen te ontvangen. Een opvallend detail is dat het wastafelmeubel bij de ingang en een aantal tafels zijn voorzien van terrazzobladen, vervaardigd uit gerecyclede bierflesjes. Deze details, samen met de zorgvuldig gekozen kleuren en materialen, belichamen de identiteit van het gerenommeerde Nederlandse biermerk dat op deze locatie jaarlijks maar liefst 18 miljoen hectoliter bier produceert. Proost!