Duurzaamheid

Bij BigBrands geloven we dat het creëren van impact verder gaat dan esthetiek. Het betekent ook het bouwen aan een duurzamere toekomst.

Ons bronzen EcoVadis-certificaat is een bewijs van onze toewijding aan milieu en sociale ethiek. Wij streven naar het ontwerpen van ruimtes die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een positieve impact hebben op de planeet en de gemeenschap. Door innovatieve, duurzame materialen te integreren in onze projecten, creëren we niet alleen prachtige, maar ook verantwoorde interieurs.

EcoVadis

BigBrands zet zich actief in voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen, een streven dat onderstreept wordt door onze betrokkenheid bij EcoVadis. Dit wereldwijd erkende beoordelingsplatform meet hoe goed bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheden integreren in hun bedrijfsvoering. Onze eerste beoordeling heeft ons de bronzen status opgeleverd, een prestatie die ons met trots vervult. Dit bevestigt niet alleen onze huidige inspanningen, maar dient ook als een stevig fundament waarop we voortbouwen naar goud en platinum. Bij BigBrands zien we deze erkenning als een belangrijke stap in onze voortdurende reis om niet alleen in de interieurindustrie, maar ook in de wereld, een positieve impact te maken.

9R model

Bij BigBrands hanteren we het 9R-model als fundament voor onze projectbenadering, een model dat duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal stelt in elk aspect van ons werk. Dit model omvat de volgende principes: Rethink, Refuse, Reduce, Reuse, Repair, Refurbish, Remanufacture, Repurpose, en Recycle. Elk van deze ‘R’s’ inspireert ons om creatieve en innovatieve oplossingen te vinden die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord zijn.

Door dit model te integreren in onze projecten, streven we ernaar om materialen optimaal te benutten, afval te minimaliseren en de levensduur van producten te verlengen. Dit alles draagt bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het versterken van onze toewijding aan duurzaamheid.

BigBrands omarmt eigenwijsheid in het creëren van moderne, functionele en duurzame ruimtes.

Referentieprojecten

Amsterdam 2023

Leiden 2024

Parijs 2023