Jeroen Pit Huis

Healthcare
Architect: concrete amsterdam
Location: Amsterdam
Surface: 177 m2
Delivery: 2022

Het Jeroen Pit Huis, nabij Amsterdam UMC, is een vernieuwend zorgconcept dat de kloof overbrugt tussen het ziekenhuis en thuis voor chronisch ernstig zieke kinderen. Dit unieke huis biedt acht gezinsappartementen met uitzicht op natuur, omringd door de beste medische en psychosociale zorg in een huiselijke setting.

Doorkijk in de hal van het Jeroen Pit Huis, met op de voorgrond een kunststuk van een gouden paard. Ervoor zie je de rug van een jongen. In de verte zie je de bekende ronde lampen uit het plafond en de blauwe muur.

Centraal in het gebouw bevindt zich een ruime gemeenschappelijke huiskamer, inclusief leefkeuken en woonkamer, verbonden met verpleegpost en fysio ruimte. De eerste verdieping huisvest aanvullende functies zoals een vergaderzaal en personeelsfaciliteiten. Het ontwerp breekt met conventionele ziekenhuisgangen door speelse elementen zoals nissen en doorkijkjes, wat een open en uitnodigende sfeer creëert.

Het Jeroen Pit Huis is zorgvuldig ontworpen om een thuisgevoel te bieden, met aandacht voor detail zoals de speelse gele giraffe bij de ingang. Dit zorgproject is een baanbrekend initiatief dat huiselijkheid en zorg naadloos combineert, waardoor kinderen en gezinnen een warme en ondersteunende omgeving ervaren tijdens hun overgang naar huis.

Een woonkamer met een blauwe muur, grijze bank en een tafel met stoelen. Lichte, open sfeer.
Grote ruimte in het Jeroen Pit Huis met tafels en stoelen, en grote ronde lampen aan het plafond.
Dame zit aan hoge tafel in ruimte Jeroen Pit Huis met barkrukken.
Ruimte in het Jeroen Pit Huis met links lampen aan het plafond en rechts een grote tafel met stoelen er omheen.

Geïnteresseerd geraakt?

Meer weten?