Dokhuis

Project

Hospitality
Architect: MARS Interieurarchitecten
Location: Rotterdam
Surface: 500
Delivery: 2023

het iconische Dokhuis, een verhaal van transformatie en herontdekking vertegenwoordigt. Voor veel Rotterdammers is dit markante gebouw bekend als ‘het Berenei’, een voormalig poppodium waar men eind vorige eeuw volop feestte. Echter, zijn oorsprong ligt in het dienen als directie- en bedrijfswoning voor de droogdokken van Bonn en Mees.

Jaren van leegstand en verwaarlozing hebben het pand getekend, tot stichting NIVOZ de verborgen charme herkende en ons benaderde voor een ambitieuze restauratie en herinrichting. Het resultaat: Dokhuis, een broedplaats voor samenwerking, ontmoeting, reflectie en dialoog.

Ons interieurontwerp in Dokhuis is een ode aan interactie en beschouwing, met elke verdieping die zijn unieke rol speelt binnen het gebouw. Het meest opvallende element is het ‘opgetilde’ auditorium met een indrukwekkende tribunetrap, die zich uitstrekt over twee verdiepingen.

De rijke geschiedenis van het gebouw is subtiel verweven in het design. Het opvallende rood/roze kleurenpalet is een knipoog naar het originele glas-in-lood van Bonn en Mees. Kunstzinnige illustraties, historische en hedendaagse foto’s, posters en objecten smelten samen en vormen een harmonieuze mix van het oude en het nieuwe, die de unieke identiteit van het Dokhuis onderstrepen.

Bij BigBrands geloven we dat elk gebouw een verhaal te vertellen heeft. Dokhuis is daarvan een schitterend voorbeeld, waarbij zijn verleden en toekomst samenkomen in een symfonie van design en functionaliteit.

Geïnteresseerd geraakt?

Meer weten?