JULI Notaris

Project

Office
Architect: Maison Libre
Location: Utrecht
Surface:
Delivery: 2024

In de dynamische wereld van interieurontwerp is het cruciaal om een balans te vinden tussen historische waarde en moderne functionaliteit. Maison Libre Interior heeft dit meesterlijk bereikt in hun recente project voor Juli Notaris, gevestigd in een Rietveld woning in Utrecht, nabij het iconische Rietveld Schröderhuis.

Een Eerbetoon aan Rietveld
Gerrit Rietveld, een van de meest invloedrijke architecten van de twintigste eeuw, is wereldwijd bekend om zijn baanbrekende ontwerpen die de grenzen van architectuur en kunst verleggen. Het Rietveld Schröderhuis, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is een monument van zijn innovatieve stijl. Maison Libre heeft met hun ontwerp een respectvolle knipoog gegeven naar de tijdloze esthetiek van Rietveld, waarbij de essentie van zijn visie intact blijft terwijl ze tegelijkertijd moderne elementen introduceren.

De Opdrachtgever: JULI Notaris
Juli Notaris is een vooruitstrevend notariskantoor dat bekend staat om zijn professionele en persoonlijke aanpak. Voor hun kantoor in Utrecht wilden ze een ruimte die niet alleen functioneel was, maar ook een bron van inspiratie en rust voor hun medewerkers en cliënten. Ze kozen Maison Libre vanwege hun reputatie in het creëren van verfijnde en doordachte interieurs.

Het Ontwerp: Een Samensmelting van Oud en Nieuw
Het ontwerp is uitgevoerd door de bekwame handen van de Meesters van Trecht. Het team heeft ervoor gezorgd dat elke keuze, van materialen tot kleurenpalet, zorgvuldig werd overwogen om naadloos aan te sluiten bij de oorspronkelijke architectuur van de woning.

Got you hooked?

Want to know more?